Dwingeloo omgeving, b en b Dwingeloo, activiteiten Dwingeloo, Dwingeloo Radiotelescoop, Nationale parken omgeving Dwingeloo, Historische musea omgeving Dwingeloo, Ecotours Drenthe,

Nog niet uitgewandeld?

In Dwingeloo en omgeving zijn nog veel meer mogelijkheden om heerlijk te wandelen in de natuur. Blijf overnachten en maak er een heel wandelweekend of een wandelweek van en Beleef de Ruimte in Dwingeloo!

Wandelroutes in het Dwingelderveld

Het Dwingelderveld is bij uitstek geschikt om de natuur te voet te verkennen. Tientallen kilometers voetpad bieden steeds weer verrassend zicht op hei, bos en vennen. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hebben er veel wandelroutes uitgezet van verschillende lengtes, gemarkeerd en beschreven.


Ook liggen er twee prachtige Familiepaden voor mobiel beperkte bezoekers. Sporters kunnen hun hart ophalen aan een 23 kilometer lange hardlooproute.

In het Dwingelderveld is een kleine 60 kilometer aan rondwandelingen uitgezet. Dit zijn met paaltjes gemarkeerde-, of beschreven wandelingen. Vanuit het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 bij Ruinen beginnen en eindigen drie wandelroutes (4,7 en 13 km). Meer informatie bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld.

10 adembenemende wandelroutes in Dwingeloo: ontdek de prachtige natuur

Ontdek de pracht van Dwingeloo met deze 10 adembenemende wandelroutes. Verken de diverse landschappen en geniet van de rust en stilte in deze groene oase.

Klik hier voor meer info

Tip

Wandelroute: Uffelte – Landgoed Rheebruggen

‘Een goed bewaard geheim’ hebben we Landgoed Rheebruggen wel ‘ns genoemd. Smalle bospaden en zandwegen brengen je door de landgoedbossen en langs de akkertjes, het weiland en de boerderijen van Rheebruggen.

Kies de online versie (Gps) als u bereik heeft of download de Pdf versie, als u geen bereik heeft.

Lengte route 3 km

Routebeschrijving

Genoeg gewandeld? Ook dan is het interessant om je bezoek aan Dwingeloo te verlengen met een heerlijk verblijf.

Een knusse B&B, of u kiest voor een plekje op een camping of camperplaats, een luxe hotelkamer of een comfortabel vakantiehuis, overal word je in Dwingeloo ontvangen door gastvrije ondernemers die er alles aan doen om het u naar uw zin te maken.

Onze tips

Waar en wat kunt u doen?

Brand

Van oude dorpskernen tot natuurmonumenten, pretparken tot wandel/fiets routes, goede restaurants en uitgaansgelegenheden.