Welkom bij B&B Dwingeloo

Voor rust en natuur

Dwingeloo zoveel meer!

Rondom Dwingeloo zijn er tal van bezienswaardigheden en activiteiten om te doen. Voornamelijk in het toeristenseizoen is er van alles te beleven! Via onderstaande button vind je een uitgebreide omschrijving van de bezienswaardigheden en uitjes in de omgeving. Kijk voor alle uitjes op de website van Dwingeloo Natuurlijk.

Dwingeloo is een levendig dorp met de mooiste brink van Drenthe. De dorpskern is opvallend groen en er staan prachtige rietgedekte boerderijen. Opvallend is ook de kerk met zijn siepeltoren – een toren in de vorm van een ui. De kerk dateert uit de vijftiende eeuw. Je kunt in Dwingeloo kiezen uit tal van sfeervolle restaurants en cafés en er zijn bovendien leuke winkeltjes.

Vlakbij Dwingeloo ligt het Nationaal Park Dwingelderveld. Een uniek natuurgebied van natte heide, vennen, veentjes en weidse vergezichten. Er lopen prachtige wandel- en fietspaden doorheen en je stuit er op uitkijktorens en vogelkijkwanden. 

Dwingeloo is ook bekend om het vermaarde astronomische instituut Astron en de enorme radiotelescoop. De wetenschappers van Astron speuren naar onbekende sterrenstelsels en doen onderzoek naar de nog steeds natrillende oerknal.

Onze tips

Waar en wat kunt u doen?

Brand

Van oude dorpskernen tot natuurmonumenten, pretparken tot wandel/fiets routes, goede restaurants en uitgaansgelegenheden.