Dwingeloo omgeving bezienswaardigheden

  1. Nationaal Park Dwingelderveld:
    • * Dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa en biedt uitstekende mogelijkheden om te wandelen, fietsen en vogels te kijken. Er zijn diverse routes en paden om van de natuur te genieten.
  2. Planetron Cinedome:
    • * Een sterrenwacht en planetarium waar je de sterrenhemel kunt bewonderen en meer kunt leren over astronomie. Het is een leuke en leerzame activiteit voor zowel kinderen als volwassenen.
  3. Schaapskooi Ruinen:
    • * In de buurt van Dwingeloo ligt de Schaapskooi Ruinen, waar je een kudde Drentse heideschapen kunt zien. Er zijn vaak evenementen en activiteiten rondom de schaapskooi, vooral tijdens het lammerseizoen.
  4. Dwingeloo Radio Observatory:
    • * Dit is een van de oudste radiotelescopen ter wereld en het is nog steeds in gebruik. Je kunt er meer leren over astronomie en de geschiedenis van de radiotelescoop.
  5. Wandel- en fietsroutes:
    • * Dwingeloo en de omgeving zijn ideaal voor wandelaars en fietsers. Er zijn tal van routes die door de schilderachtige landschappen en langs historische bezienswaardigheden lopen.
  6. Dorpskern Dwingeloo:
    • * Het centrum van Dwingeloo is charmant met zijn historische gebouwen, zoals de Sint-Nicolaaskerk en de karakteristieke brink. Er zijn ook gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van lokale specialiteiten.
  7. Hunebedden:
    • * In de omgeving van Dwingeloo zijn verschillende hunebedden te vinden. Deze prehistorische grafmonumenten zijn een bezoek waard en bieden een inkijkje in de geschiedenis van de regio.
  8. Outdoor activiteiten:
    • * Voor avontuurlijke bezoekers zijn er diverse mogelijkheden voor outdoor activiteiten zoals paardrijden, kanoën en geocaching.
  9. Musea en culturele bezienswaardigheden:
    • * Bezoek lokale musea zoals het Drents Museum in Assen, dat op korte rijafstand ligt, en biedt inzicht in de rijke geschiedenis en cultuur van Drenthe.
  10. Seizoensgebonden evenementen:
    • * Check de lokale evenementenkalender voor festivals, markten en andere evenementen die vaak worden gehouden in de dorpen en steden rond Dwingeloo.

Dwingeloo en de omgeving bieden een breed scala aan activiteiten voor natuurliefhebbers, avonturiers, en cultuurzoekers. Of je nu op zoek bent naar ontspanning in de natuur of culturele bezienswaardigheden wilt verkennen, er is voor ieder wat wils.

B&B Dwingeloo
visit: https://benb-dwingeloo.nl

B&B Dwingeloo Overnachten in luxe aan de prachtige Brink in het groene Dwingeloo? Dat kan bij Gastenverblijf B&B Dwingeloo! Dwingeloo is met haar omliggende landerijen en aangrenzend Nationaal Park Dwingelderveld een perfecte uitvalsbasis voor prachtige wandeltochten voor uren wandelplezier.

View All Post
Onze tips

Waar en wat kunt u doen?

Brand

Van oude dorpskernen tot natuurmonumenten, pretparken tot wandel/fiets routes, goede restaurants en uitgaansgelegenheden.